TOIMINTA- ja TILIKERTOMUS 2018-19

Hallinto: Johtokunta:

Puheenjohtaja/rahastonhoitaja: Hannu Urpelainen

Varapuheenjohtaja: Joni Koivunen

Sihteeri Juha Hakala

Jäsenet: Jukka-Pekka Aalto

Kai Haapa-aho

Pasi Saarinen

Jussi Tukeva

Toiminnantarkastajat: Tapani Paatola 

Pekka Nieminen 

Varatoiminnantarkastajat: Timo Salomäki 

Joni Vainionpää

EPJT:n jäsenmäärä oli toimintakauden päättyessä 52 erotuomaria/ 12 toimitsijaa. Myönnettyjä erotuomarikortteja oli SJTL:n ilmoituksen mukaan 39 (27.4.2019). Uusia erotuomareita 5, toimitsijoita 1. Uran päättäneitä erotuomareita 8 ja toimitsijoita 0.

Johtokunta kokoontui kauden aikana kaksi kertaa. Lisäksi käytännön juoksevia asioita hoidettiin puhelimitse ja sähköpostilla sekä EPJT:n kotisivujen välityksellä.

Jussi Tukeva ja Kai Olkkonen toimivat kerhokouluttajina. Tukeva vastaa Seinäjoen, Kurikan, Lapuan ja Kauhavan erotuomareiden nimeämisestä ja Olkkonen Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin, Soinin jaVirtain. 

Syyskokous pidettiin Seinäjoella Quash& Bowling Centerissä 5.12.2018. 

Kevätkokous pidettiin Seinäjoella Käpälikössä 10.5.2019.

Kevätkokouksessa palkittiin seuraavat:

Hopeinen pilli Joni Koivunen

Vuoden tuomari Juuso Hakanen

Vuoden toimitsija Minna Eliala-Kangas

Vuoden aktiivi Tomi Karlsson

Vuoden tulokas Johanna Rantamäki

Reksun tuoppi Tapani Paatola

Senioripytty Esa Niemi

Unohtajan kello Jorma Hanka

Vuoden naistuomari Ronja Kivi 

Vuoden juniorituomari Jesse Viertola

Karjala-turnauksessa ”vuoden tekijä” huomionosoituksella palkittiin Tapani Paatola. SJL:n 90-vuotisjuhlatilaisuuteen Tampereelle osallistuivat Tuomas Kamppinen, Esa Niemi ja Timo Marttila.

Erotuomarit toimivat pääasiassa Etelä-Pohjanmaan alueella, muutamia kertoja erotuomareita oli avustamassa Keskimaan alueella mm. Jyväskylässä. Korkein sarjataso EPJT:n erotuomarilla oli Suomi-Sarja.

Kai Olkkonen toimi kuuluttajana Naisten MM-kisoissa Espoossa 2.4.-14.4.2019.

Jäsen- ja liittymismaksu, 10 € ja kertaluontoinen liittymismaksu 10 €.

Jukka-Pekka Aalto piti kertauskurssin Seinäjoella 27.8.2018. Osallistujia oli 44 henkilöä. SJL:n kesäkysymyksiin vastattiin, kaikki ovat velvoitettuja siihen jatkossa vastaamaan.

Peruskurssi 1 29.10.2018 Seinäjoella. Kai Olkkonen ja Juuso Hakanen, osallistujia 9.

Peruskurssi 2. Alavudella 6.12.2018 ns. pelitilanne/ monimuotokoulutuksena. Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva, osallistujia 4. 

Seuratuomarikursseja pidettiin yhteensä viisi kertaa. Alavudella 30.11.18, Kuortaneella 6.11.18, Kurikassa 5.11.18, Seinäjoella 29.10.18 ja Ähtärissä 28.3.2019, osallistujia 93 yhteensä. Kurssit piti Kai Olkkonen.

Toimitsijakoulutus 3.10.2018 Kuortaneella, Kai Olkkonen, osallistujia 14.

Kilpatuomarileiri Kuortane, 25.-26.8.2018, Kristian Ouri ja Samuli Mäkelä ja Juuso Hakanen, kouluttajakoulutus Kai Olkkonen.

Naisten Liigatuomarileiri Kuortane 2-3.9.2018 , Milla Maijala.

Etelä-Pohjanmaan alueen seuroille järjestettiin tilaisuus Taso-maksatukseen siirtymisestä 4.4.2019 Seinäjoella. Paikalle kutsuttiin suurimmat alueen seurat, joista mukaan lähettivät edustajan/ edustajia S-Kiekko, APV, Virkiä, KuRy ja Kieha. HeKi sekä KuKu ilmoittivat, etteivät osallistu ja JPK ei vastannut yhteydenottopyyntöihin. Maksatuksesta oli kertomassa Hämeen aluepäällikkö Jouko Mattila. Seurat tekevät mahdolliset sopimukset Hämeen Liikunta- ja Urheilun kanssa. EPJT toivoo mahdollisimman monen seuran liittyvän palvelun käyttäjäksi.

Samassa tilaisuudessa J-P Aalto käynnisti rekrytointikeskustelun seurojen kanssa. Yhteisesti todetaan, että erotuomareita tarvitaan lisää ja kilometrikustannukset ovat seuroille raskaita. EPJT:n Rekrytointivastaava on Jussi Tukeva. EPJT:n edustajista paikalla olivat, Jukka-Pekka Aalto, Pasi Saarinen, Joni Koivunen ja Hannu Urpelainen.

EPJT oli aiemmin kauden aikana sopinut palkkionmaksusta Lapuan Virkiän, Alajärven JPK:n ja Kurikan Ryhdin kanssa. Palkkiot maksetaan 2/ kk, kootusti yhdellä matkalaskulla, mikä toimitetaan 2/ kk, seuralle. Vastaava sopimus on ollut voimassa S-Kiekon kanssa jo vuosia.

Seuroilta on saatu palautetta väärin tehdyistä matkalaskuista, ne ovat koskeneet virheellisiä palkkioita, väärinperustein laskutettuja päivärahoja sekä kilometrikorvauksia. Jäsenistölle on toimitettu kauden alussa voimassa oleva YT-sopimus, kauden aikana on annettu muistutuksena verottajan päivärahaohjeistus sekä annettu yhdelle kerhon jäsenelle johtokunnan päätöksellä suullinen huomautus.

Raportoinnit ovat johtaneet mittaviin selvityksiin. Erotuomarikaksikkoa syytettiin rasistisesta lausunnosta e-junioriottelussa. Heidän onnekseen ottelusta löytyi yuotube-palvelusta video, eikä kymmenvuotiaan isän ilmiannon perusteella väitettä voitu pitää uskottavana. 

Naisten ottelussa, erotuomarin virheellisen raportoinnin vuoksi pelaaja oli saamassa huomattavan pitkän pelikiellon. Videon perusteella raportoitua väkivaltaa ei ollut tapahtunut. 

SJTL vuosikokoukseen Mikkelissä 27.4.2018 osallistuivat Hannu Urpelainen ja SJTL:n jäsenenä Kai Olkkonen. Kai Olkkonen valittiin uudelleen SJTL:n hallitukseen kahdeksi vuodeksi. Mikkelin erotuomarikerhon juhlallisuuksia ei järjestetty.

Keskimaan tuomarikerhojen kerhotapaaminen Seinäjoella 17.9.2018, Rantamäki, Tukeva, Urpelainen ja Aalto sekä Olkkonen. 

Kerhokouluttajaseminaari Valkeakoskella 4-5.5.2019, Kai Olkkonen.

Testijuoksu Alavudella 31.5.2019, osallistujia ?, Kai Olkkonen.

Tarkkailua suorittivat kauden aikana Kai Olkkonen, Jukka-Pekka Aalto, Jussi Tukeva. Olkkonen 20, Aalto (SJL) ja Tukeva 5. Tarkkailusta laadittiin ja vaadittiin kirjallinen raportti.

Rekrytointisuunnitelman teko vaadittiin ( SJL) ja se on laadittu. Sitä on toteutettu ja toimitettu liittoon tiedoksi. SJL on sen hyväksynyt ( Jukka-Pekka Aalto). Laatimisen ovat suorittaneet Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva. 

EPJT ry solmi kaksi ja puolivuotta kestävän yhteistyösopimuksen Louhintaliike Ylimäki Oy:n kanssa, mainokset kiinnitetään lahkeisiin. Yhteistyösopimus on arvoltaan 2000€. Louhintaliike Ylimäki Oy saa myös option neuvotella mainoksen lahkeisiin ja selkämainokseen, mikäli Ähtärin Eläinpuisto Oy ei sitä uusi. 

EPJT ry:llä on kolmivuotinen yhteistoimintasopimus Ähtärin kaupungin ja Ähtärin Eläinpuisto Oy:n kanssa. EPJT ry saa 1000 €/ kausi. Erotuomarit velvoitetaan käyttämään kypärässä Ähtärin kaupungin mainostarroja ja paidassaan Eläinpuiston selkämainosta. Materiaalin kustannuksista vastaa yhteistyökumppani, jakelusta EPJT ry.

Verottajan mukaan verovelvollisen on tarkastettava oma veroehdotus ja tehtävä oikaisu, mikäli havaitsee siinä puutteita. 

EPJT ry sai ennakkoveroa takaisin verottajalta. Seuraamusmaksu velvoitettiin maksamaan virheellisen ilmoitustavan vuoksi. Tällä tilikaudella kausi-ilmoitus oli annettu myöhässä ja verottajaja rankaisi 318,89€ sakkomaksulla. Tilitoimisto Lehtinen ei veloittanut tilikaudella palkkiota kirjanpidosta, jolloin molemmat vanhingot kuittaantuvat.

Verottaja on ottanut käyttöön tulorekisterin 1.1.2019 alkaen. EPJT:n on käynyt keskusteluja verottajan kanssa. Toistaiseksi maksetut palkkiot on suoritettu ”työkorvaus”- merkinnällä verottajan ohjeen mukaisesti.

Ottelut EPJT:n alueella 2018-2019 2017-2018

Alavus 246 173

Alajärvi 143 125 

Kauhava 114 125

Kurikka 120 121 

Kuortane 146

Lapua 168 213

Seinäjoki 394 425

Soini 16 15 (tekojää)

Virrat 56 53 Ähtäri 113 108

Otteluita pelattiin yhteensä 1516 (1596), tehtäviä kaikkiaan 2651 (2525). 

TOIMINTA- ja TILIKERTOMUS 2017-18

Hallinto: Johtokunta:

Puheenjohtaja/rahastonhoitaja: Hannu Urpelainen

Varapuheenjohtaja: Joni Koivunen

Sihteeri Juha Hakala

Jäsenet: Jukka-Pekka Aalto

Kai Haapa-aho

Kai Olkkonen>Pasi Saarinen

Jussi Tukeva

Toiminnantarkastajat: Tapani Paatola 

Pekka Nieminen 

Varatoiminnantarkastajat: Timo Salomäki 

Joni Vainionpää

EPJT:n jäsenmäärä oli toimintakauden päättyessä 60 erotuomaria/ 11 toimitsijaa.

Toiminta: Johtokunta kokoontui kauden aikana kolme kertaa. Lisäksi käytännön juoksevia asioita hoidettiin puhelimitse ja sähköpostilla sekä EPJT:n kotisivujen välityksellä.

Jussi Tukeva ja Kai Olkkonen toimivat kerhokouluttajina. Tukeva vastaa Seinäjoen, Kurikan, Lapuan ja Kauhavan erotuomareiden nimeämisestä ja Olkkonen Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin, Soinin jaVirtain. 

Syyskokous pidettiin Seinäjoella Quash& Bowling Centerissä 5.12.2017. 

Kevätkokous pidettiin Seinäjoella Liikunta- ja elämyskeskus Käpälikössä 19.5.2018

Kevätkokouksessa palkittiin seuraavat:

Hopeinen pilli Joni Koivunen

Vuoden tuomari Seppo Rintaoja

Vuoden toimitsija Eija Hanka

Vuoden aktiivi Kettunen

Vuoden tulokas Timo Salomäki

Reksun tuoppi Mika Pajunen

Senioripytty Tapio Risku-Rajala

Unohtajan kello Anssi Mutka

Vuoden naistuomari Milla Maijala 

Vuoden juniorituomari Santeri Huvila

Karjala-turnauksessa ”vuoden tekijä” huomionosoituksella palkittiin Juha Hakala.

Jäsen- ja liittymismaksu, 10 € ja kertaluontoinen liittymismaksu 10 €.

Jukka-Pekka Aalto piti kertauskurssin Seinäjoella 21.8.2017. Osallistujia oli 37 henkilöä. SJL:n kesäkysymyksiin vastattiin vähäisesti, kaikki ovat velvoitettuja siihen jatkossa vastaamaan.

Peruskurssi 1. Kurikassa 7.9.2017. Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva, osallistujia 9.

Peruskurssi 1. Kuortaneella 4.10.2017. Kai Olkkonen, osallistujia 4. 

Peruskurssi 2. Alavudella 9.12.2017 ns. pelitilanne/ monimuotokoulutuksena. Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva, osallistujia 5. 

Peruskurssi 2. Lapua 30.12.2017 ns. pelitilanne/ monimuotokoulutuksena. Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva, osallistujia 5. 

Seuratuomarikursseja pidettiin Kuortaneella, Kurikassa ja Ähtärissä. Kurssit piti Kai Olkkonen ja Kurikassa Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva. Osallistujia 53.

Tulevaisuudentähdet-turnaus Kuortane, kevät 2018, Kristian Ouri.

Naisten kilpatuomarileiri Kuortane, kevät 2018, Milla Maijala

SJTL vuosikokoukseen Riihimäellä 20.- 21.4.2018 osallistuivat Hannu Urpelainen ja SJTL:n jäsenenä Kai Olkkonen. 

Keskimaan tuomarikerhojen kerhotapaaminen Kuortaneella 11.9.2017, Aalto ja Jouppi (SJL), Tukeva, Urpelainen sekä Olkkonen. Pietarsaaressa 26.3.2018, Kai Olkkonen, Jussi Tukeva ja Matti Jouppi (SJL).

Kerhokouluttajaseminaari Riihimäellä 5.-6.5.2018, Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva. 

Kokkolan kerhon KJT 40-vuotisjuhlat Kokkolassa 28.4.2018, Aalto (SJL) ja Olkkonen.

Tarkkailua suorittivat kauden aikana Kai Olkkonen, Jukka-Pekka Aalto, Jussi Tukeva ja Jose Hyvärinen. Olkkonen 25, Jouppi 1, Aalto 4 ja Tukeva 12 ja Hyvärinen 1. Tarkkailusta laadittiin ja vaadittiin kirjallinen raportti.

SJTL ry käynnisti kerhoja velvoittavan koulutussuunnitelman tekemisen toiminnan tehostamiseksi viisi vuotta sitten. Yksittäiset erotuomarit kartoitettiin ja luokiteltiin. Koulutukset kirjattiin tavoitteineen ja vastuuhenkilöt nimettiin. Yhteistyökumppaneita kirjattiin ja velvoitettiin pitämään yhteyksiä, joita kerhokouluttajat ovat suorittaneet. Kustannuksia kartoitettiin ja ohjattiin enemmän koulutuksen suuntaan. 

Rekrytointisuunnitelman teko vaadittiin ( SJL) ja se on laadittu. Sitä on toteutettu ja toimitettu liittoon tiedoksi. SJL on sen hyväksynyt ( Jukka-Pekka Aalto). Laatimisen ovat suorittaneet Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva.

EPJT ry teki kolmivuotisen yhteistoimintasopimuksen Ähtärin kaupungin ja Ähtärin Eläinpuisto Oy:n kanssa. EPJT ry saa 1000 €/ kausi. Erotuomarit velvoitetaan käyttämään kypärässä Ähtärin kaupungin mainostarroja ja paidassaan Eläinpuiston selkämainosta. Materiaalin kustannuksista vastaa yhteistyökumppani, jakelusta EPJT ry.

Ottelut EPJT:n alueella 2017-2018 2016-2017

Alavus 173 281

Alajärvi 125 126 

Kauhava 125 204 

Kuortane 238 199

Kurikka 121 110 

Lapua 213 147

Seinäjoki 3 

Seinäjoki 2 189

Seinäjoki 1 425 180

Soini 15 16 (tekojää)

Virrat 53 79 Ähtäri 108 106

Otteluita pelattiin yhteensä 1596, tehtäviä kaikkiaan 2525. 

EPJT:n tietosuojaseloste on laadittu 5/2018 ja se on toimitettu jokaiselle jäsenelle.

Erotuomari Johanna Rantamäki on tehnyt opinnäytetyön aiheena Rekrytointiprosessin kehittäminen; Case Etelä-Pohjanmaan Jääkiekkotuomarit ry. (http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018071714364)

Opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa potentiaalisten jääkiekkoerotuomarien tilannetta. Tutkimuksessa tarkasteltiin rekrytointiprosessin lisäksi markkinointia, motivaatiota ja asenteita.

  • EPJT ry rekrytoi vuosittain kohtuullisen määrän uusia erotuomareita
  • selvittää, miten jääkiekkoerotuomaritoiminnasta saisi houkuttelevampaa
  • millä keinoilla pystytään lisäämään mielenkiintoa toimintaa kohtaan
  • mitkä asiat motivoivat vapaaehtoistyössä
  • mitä mahdollisuuksia markkinoinnin avulla voidaan saavuttaa
  • mitä yhteisöllisyys tarkoittaa jääkiekkoerotuomarin tehtäviä peilaten.
  • asenteita on vaikea ja hidasta muuttaa
  • vaatii pitkäjänteistä koulutusta joka ikäryhmässä sekä valmentajien ja pelaajien vanhempien keskuudessa
  • analysoinnin kautta löydettiin kehitysmahdollisuuksia Suomen Jääkiekkoliiton strategian jalkauttamisessa

EPJT ry talous on hyvä.

Tulot olivat yhteensä 14 308, 00 € (14 232,00€)

Tulot koostuivat koulutusmaksuista 13 308,00 € (14 232,00 €) ja jäsen- sekä liittymismaksuista 700 €, (680€) sekä yhteistoimintasopimuksesta Ähtärin kaupungin ja Ähtärin Eläinpuisto Oy:n kanssa 1000 €.

Menot olivat yhteensä 15 210,40 € (14 087,53 €) 

Menot koostuivat lukuisista tapahtumista, joista suurimmat olivat kerhokouluttajille maksetut palkkiot ja muut henkilöstökulut 6705,97 € (6 843,86 €) sekä muut toimintakulut 7 211,05 € (7 243,77 €), joista suurimmat menot olivat puhelin- ja tietoliikenne 2 523,38 € (2 252,59 €) sekä kokous- ja neuvottelukulut (1 980,20 €). Verojen viivästysseuraamusmaksu 286,76 € sekä kertaalleen maksettu verojen ennakkomaksu 1006,62 €.

Tilikauden ylijäämä oli 583,18 € (714,57 €), varainhankinnan ja poistojen jälkeen.

EPJT:n pankkisaamiset olivat toimintakauden päättyessä 8 537,95€ (8 802,35 €).

Johtokunta ehdottaa ylijäämän käyttämistä varsinaiseen toimintaan tulevalla kaudella.

Vuosi-ilmoituksen virheellinen ilmoitustapa aiheutti verojen viivästysseuraamuksen 286,76 € sen lisäksi oli suoritettava jo maksetut ennakkomaksut uudelleen 1006, 62 €.

Verottaja ilmoitti alkuvuodesta, ettei ole saanut vuosi-ilmoitusta. Asia tarkastettiin, ja tilitoimisto oli sen tehnyt paperiversiolla, eikä siihen puututtu. Myöhemmin verottaja täsmentää, että ilmoitus tulee tehdä lomakkeella 4001 ja se tulee tehdä sähköisesti ja langetti veroseuraamusmaksun ja vaati ennakkomaksujen uudelleen maksamista.

Verottajan tilillä näkyivät maksetut ennakkoverot. Verottaja kuitenkin ilmoitti, ettei se voi kohdistaa maksettuja ennakkomaksuja verotettavan eduksi. Ennakkomaksujen osalta Olkkosen ja Tukevan verotuksesta (2017) on tarkastettu ennakonpidätystietoja ja siellä ne näkyivät. Tämän vuoksi arvioitiin verottajan kohdistaneen ennakkoverot oikein.

Tilitoimisto on hoitanut vuosi-ilmoitukset. Aikaisempina vuosina vastaavaa ongelmaa ei ollut syntynyt. Verottaja oli hyväksynyt paperilla suoritetun ilmoituksen. Verottajan kanssa käydyn keskustelun perusteella kävi ilmi, että palkkioita, päivärahoja ja kilometrikorvauksia on maksettu viidelle henkilölle, jolloin sähköistä ilmoitusta edellytetään.

Tilitoimistolle annettiin valtuutus Katso-palveluun. He ovat myös keskustelleet verottajan kanssa. Verottaja on ilmoittanut, että seuraamusmaksu jää voimaan ja ylimääräistä ennakkomaksua voidaan vaatia takaisin. Tilitoimisto (Hannele Lehtinen, puhelinkeskustelu) lupasi hyvittää seuraavassa laskutuksessa seuraamusmaksun verran. 

Tilitoimisto on jättänyt verottajalle veroilmoituksen ja liittänyt ilmoitukseen tuloslaskelman ja taseen 29.10.2018. Veroilmoituksessa ilmaistaan laskennalliset verosaamiset 1006,62 €.

Johtokunta

TOIMINTA- ja TILIKERTOMUS 2016-17

Hallinto: Johtokunta:

Puheenjohtaja/rahastonhoitaja: Hannu Urpelainen

Varapuheenjohtaja: Joni Koivunen

Sihteeri Juha Hakala

Jäsenet: Jukka-Pekka Aalto

Kai Haapa-aho

Kai Olkkonen

Rami Huhta> Jussi Tukeva

Toiminnantarkastajat: Tapani Paatola 

Pekka Nieminen 

Varatoiminnantarkastajat: Teemu Römpötti 

Jukka Pakkala

EPJT:n jäsenmäärä oli toimintakauden päättyessä 53 erotuomaria/ 6 toimitsijaa.

Toiminta: Johtokunta kokoontui kauden aikana 4 kertaa. Lisäksi käytännön juoksevia asioita hoidettiin puhelimitse ja sähköpostilla sekä EPJT:n kotisivujen välityksellä.

Kevätkokous pidettiin Seinäjoella Quash&Bowling Centerissä 19.5.2017

Kevätkokouksessa palkittiin seuraavat:

Hopeinen pilli Jose Hyvärinen

Vuoden tuomari Jarmo Pienimäki

Vuoden toimitsija(t) Petra Hautaniemi

Vuoden Aktiivi Teemu Römpötti

Vuoden tulokas Timo Kettunen

Reksun tuoppi Kari Kamppila

Senioripytty Harri Hakala

Unohtajan kello Samuli Mäkelä

Karjala-turnauksessa ”vuoden tekijä” huomionosoituksella palkittiin Seppo ”Roope” Tuokkola.

Kai Olkkonen valittiin SJTL:n hallituksen jäseneksi Nuuksiossa 8.4.2017. Hän on ensimmäinen EPJT:n edustaja ko. hallituksessa kautta aikojen ja myös ainut Keskimaan alueelta tällä hetkellä.

Jussi Tukeva ja Kai Olkkonen toimivat kerhokouluttajina. Tukeva vastaa Seinäjoen, Kurikan, Lapuan ja Kauhavan erotuomareiden nimeämisestä ja Olkkonen Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin, Soinin jaVirtain nimeämisestä. 

Jäsen- ja liittymismaksu, 10 € ja kertaluontoinen liittymismaksu 10 €.

Jukka-Pekka Aalto piti Kertauskurssin Seinäjoella 29.8.2016. Osallistujia oli 39 henkilöä. SJL:n kesäkysymyksiin vastattiin vähäisesti, kaikki ovat velvoitettuja siihen jatkossa vastaamaan.

Peruskurssi 1. Ähtärissä 25.9.2016. Kai Olkkonen, osallistujia 5.

Peruskurssi 1. Kauhavalla 9.11.2016. Matti Jouppi, osallistujia 3. 

Peruskurssi 2. Alavudella 6.12.2016 ns. pelitilanne/ monimuotokoulutuksena. Kai Olkkonen ja Jussi Tukeva, osallistujia 7. 

Toimitsijakoulutus pidettiin Kuortaneella 5.10.2016 aiheena Ti-tun muutokset. Osallistujia 46 henkilöä. Kai Olkkonen ja Jukka Bärlund.

C-tuomarikursseja/ seuratuomarikursseja pidettiin Alavudella, Kauhavalla, Kuortaneella, Seinäjoella ja Ähtärissä. Kurssit pitivät Kai Olkkonen ja Kauhavalla Matti Jouppi.

Syyskokous pidettiin Seinäjoella Quash& Bowling Centerissä 5.12.2016. 

Tulevaisuuden kilpatuomarit, Vierumäki: Kristian Ouri.

Tulevaisuudentähdet turnaus Kuortane, kevät 2017, Kristian Ouri.

SJTL vuosikokoukseen Nuuksiossa 8.4.2017 osallistuivat Kai Olkkonen ja Hannu Urpelainen. 

Keskimaan tuomarikerhojen kerhotapaaminen Kuortaneella 30.1.2017, Kai Olkkonen.

Tarkkailua suorittivat kauden aikana Kai Olkkonen, Jukka-Pekka Aalto, Jussi Tukeva ja Matti Jouppi. Tarkkailusta laadittiin ja vaadittiin kirjallinen raportti.

Kerhokouluttajaseminaari Valkeakoskella 6.5.-7.5.2017, Kai Olkkonen. 

SJTL ry käynnisti kerhoja velvoittavan koulutussuunnitelman tekemisen toiminnan tehostamiseksi neljä vuotta sitten. Yksittäiset erotuomarit kartoitettiin ja luokiteltiin. Koulutukset kirjattiin tavoitteineen ja vastuuhenkilöt nimettiin. Yhteistyökumppaneita kirjattiin ja velvoitettiin pitämään yhteyksiä, joita kerhokouluttajat ovat suorittaneet. Kustannuksia kartoitettiin ja ohjattiin enemmän koulutuksen suuntaan. 

Ottelut EPJT:n alueella 2016-2017 2015-2016

Alavus 281 236

Alajärvi 126 115 

Kauhava 204 217 

Kuortane 199 231

Kurikka 110 128 

Lapua 147 134

Seinäjoki 2 189 143

Seinäjoki 1 180 167

Soini 16 5 (tekojää)

Virrat 79 84 Ähtäri 106 99

Otteluita pelattiin yhteensä 1637 (1559), tehtäviä kaikkiaan 2688 (2518). 

EPJT ry talous on hyvä.

Tulot koostuivat koulutusmaksuista ja jäsen- sekä liittymismaksuista (680€). Tulot olivat yhteensä 14 232, 00 euroa.

Menot koostuivat lukuisista tapahtumista, joista suurimmat olivat kerhokouluttajille maksetut palkkiot ja muut henkilöstökulut 6 843,86€ sekä muut toimintakulut 7 243,77€, joista suurimmat menot olivat puhelin- ja tietoliikenne 2 252,59€ sekä kokous- ja neuvottelukulut 1 980,20€. Menot olivat yhteensä 14 985,40€ 

Tilikauden ylijäämä oli 714,57 euroa, varainhankinnan ja poistojen jälkeen.

EPJT:n pankkisaamiset olivat toimintakauden päättyessä 8 802,35€.

Johtokunta ehdottaa ylijäämän käyttämistä varsinaiseen toimintaan tulevalla kaudella.

Johtokunta

TOIMINTA- ja TILIKERTOMUS 2015-16

Hallinto: Johtokunta:

Puheenjohtaja/rahastonhoitaja: Hannu Urpelainen

Varapuheenjohtaja: Joni Koivunen

Sihteeri Juha Hakala

Jäsenet: Jukka-Pekka Aalto

Kai Haapa-aho

Kai Olkkonen

Rami Huhta

Toiminnantarkastajat: Pauli Tyyvi

Pekka Nieminen

Varatoiminnantarkastajat: Tapani Paatola

Joni Nurminoro

EPJT:n jäsenmäärä oli toimintakauden päättyessä 48 erotuomaria/ 6 toimitsijaa.

Toiminta:      Johtokunta kokoontui kauden aikana 3 kertaa. Lisäksi käytännön juoksevia asioita hoidettiin puhelimitse ja sähköpostilla.

Kevätkokous pidettiin Seinäjoella Framilla 20.5.2016

Kevätkokouksessa palkittiin seuraavat:

Hopeinen pilli Jussi Tukeva

Vuoden tuomari Milla Maijala

Vuoden toimitsija(t) Pirjo ja Mika Hautaniemi

Vuoden Aktiivi Teemu Römpötti

Vuoden tulokas Ronja Kivi

Reksun tuoppi Seppo Rintaoja

Senioripytty Jyri Juntunen

Unohtajan kello Joni Vainionpää

SJL:n kultaisella ansiomerkillä nro 200 palkittiin Matti Jouppi.

Jukka-Pekka Aalto ja Kai Olkkonen jatkoivat kerhokouluttajina. Aalto vastaa Seinäjoen, Kurikan, Lapuan ja Kauhavan erotuomareiden nimeämisestä ja Olkkonen Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin, Soinin ja Virtain nimeämisestä.

Jäsen- ja liittymismaksu, 10 € ja kertaluontoinen liittymismaksu 10 €.

Jukka-Pekka Aalto piti Kertauskurssin Seinäjoella 31.8.2015. Osallistujia 36 henkilöä.

Peruskurssi 1. Seinäjoella 24.8.2015. Jukka-Pekka Aalto, osallistujia 4, edeltävä vuosi 5.

Peruskurssi 1. Alajärvellä 17.11.2015. Kai Olkkonen, osallistujia 8.

Ei aikaisempia kursseja Alajärvellä.

Peruskurssi 2. Alavudella 20.2.2016 ns. pelitilanne koulutuksena. Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto, osallistujia 7. Edeltävä vuosi Kuortaneella, osallistujia 4.

Toimitsijakoulutus pidettiin Kuortaneella 22.9.2015 aiheena Ti-tu. Osallistujia 72 henkilöä. Kai Olkkonen ja Jukka Bärlund.

C-tuomarikursseja pidettiin Kuortaneella ja Alavudella. Kurssit piti Kai Olkkonen.

Syyskokous pidettiin Seinäjoella Elinkeinotalolla 12.12.2015.                 

Tulevaisuuden kilpatuomarit, Vierumäki: Kristian Ouri.

Tulevaisuudentähdet turnaus Kuortane, kevät 2016, Kristian Ouri.

Naisten valiotuomarileiri Kuortane, kevät 2016, Milla Maijala

SJTL vuosikokoukseen Viurialan kartanossa 23.4.2016 osallistui Kai Olkkonen.

Tarkkailua suorittivat kauden aikana Kai Olkkonen, Jukka-Pekka Aalto ja Matti Jouppi.

Kerhokouluttajaseminaari Tampereella 23.5.-24.5.2016 Aalto, Olkkonen ja uudeksi kerhokouluttajaksi Aallon tilalle valittu Jussi Tukeva. Tilaisuudessa alustettiin ja viimeisteltiin koulutussuunnitelmaa kaudelle 2016-2017. Tilaisuudessa esittäytyi myös SJL:n uusi puheenjohtaja Harri Nummela.

SJTL ry käynnisti kerhoja velvoittavan koulutussuunnitelman tekemisen toiminnan tehostamiseksi pari kautta sitten. Yksittäiset erotuomarit kartoitettiin ja luokiteltiin. Koulutukset kirjattiin tavoitteineen ja vastuuhenkilöt nimettiin. Yhteistyökumppaneita kirjattiin ja velvoitettiin pitämään yhteyksiä, joita kerhokouluttajat ovat suorittaneet. Kustannuksia kartoitettiin ja ohjattiin enemmän koulutuksen suuntaan.

Ottelut EPJT:n alueella 2015-2016

Alavus 236

Alajärvi 115

Kauhava 217

Kuortane 231

Kurikka 128

Lapua 134

Seinäjoki 2 143

Seinäjoki 1 167

Soini 5 (tekojää)

Virrat 84

Ähtäri 99

Otteluita pelattiin yhteensä 1559, tehtäviä kaikkiaan 2518.

Tilikauden alijäämä oli -163,66 euroa

Tulot koostuvat koulutusmaksuista ja jäsen- sekä liittymismaksuista. Tulot yhteensä 14 496, 00 euroa.

Menot koostuvat lukuisista tapahtumista, joista suurimmat olivat kerhokouluttajille maksetut palkkiot ja muut henkilöstökulut 6 513,14€ , puhelin- ja tietoliikenne 2 045,97€ sekä kokous- ja neuvottelukulut 2 758,79€, muita merkittäviä menoja aiheuttivat kerhotakkien hankinta 1 048,56€, jäsenmaksut ja kirjanpito. Menot olivat yhteensä 14 985,40€

Johtokunta ehdottaa alijäämän kuittaamista edellisten vuosien tuloista.

Johtokunta

TOIMINTA- ja TILIKERTOMUS 2014-15

Hallinto: Johtokunta:

Puheenjohtaja/rahastonhoitaja: Hannu Urpelainen

Varapuheenjohtaja: 

Sihteeri Juha Hakala

Jäsenet: Jukka-Pekka Aalto

Joni Koivunen

Kai Haapa-aho

Kai Olkkonen

Rami Huhta

Toiminnantarkastajat: Pauli Tyyvi 

Pekka Nieminen 

Varatoiminnantarkastajat: Tapani Paatola 

Joni Nurminoro 

EPJT:n jäsenmäärä oli toimintakauden päättyessä 45 erotuomaria/ 13 toimitsijaa.

Toiminta: Johtokunta kokoontui kauden aikana 3 kertaa. Lisäksi käytännön juoksevia asioita hoidettiin puhelimitse ja sähköpostilla.

Kevätkokous pidettiin Seinäjoella Elinkeinotalolla 18.4.2015

Kevätkokouksessa palkittiin seuraavat:

Hopeinen pilli Jussi Tukeva

Vuoden tuomari Kristian Ouri

Vuoden toimitsija Raija Hautamäki

Vuoden Aktiivi Teemu Römpötti

Vuoden tulokas Marko Seppälä

Reksun tuoppi Mikko Tikkamäki

Senioripytty Matti Jouppi

Unohtajan kello ei ketään

Jukka-Pekka Aalto, Kai Olkkonen jatkoivat kerhokouluttajina. Aalto vastaa Seinäjoen, Kurikan, Lapuan ja Kauhavan erotuomareiden nimeämisestä ja Olkkonen Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin, Soinin jaVirtain nimeämisestä. 

Jäsen- ja liittymismaksu, 10 € ja kertaluontoinen liittymismaksu 10 €.

Jukka-Pekka Aalto piti Kertauskurssin Seinäjoella 22.8.2014. Osallistujia 37 henkilöä.

II divarin ja sitä ylempien sarjojen luistelu- ja fysiikkatestaus  pidettiin 24.8.2014 Alavus Areenalla. Osallistujia oli 8 tuomaria. Testaajana Kai Olkkonen.

Peruskurssi 1. Seinäjoella 18.9.2014. Jukka-Pekka Aalto, osallistujia 5, edeltävä vuosi 2. 

Peruskurssi 2. Kuortaneella syksy 14.12.2014. Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto, osallistujia 4. 

C-tuomarikursseja pidettiin Kuortaneella 2 kappaletta ja Alavudella 1 kappale. Kurssit piti Kai Olkkonen.

Syyskokous pidettiin Seinäjoella 15.11.2014. 

Suomen Jääkiekkoliiton myöntämän ottelutoimihenkilön kultaisen ansiomerkin nro 126 sai Jukka Pakkala.

Tulevaisuuden kilpatuomarit, Vierumäki: Kristian Ouri ja Marko Seppälä.

Tulevaisuudentähdet turnaus Kuortane, kevät 2015, Marko Seppälä.

SJTL vuosikokoukseen Joensuussa 25.-26.4.2015 osallistui Kai Olkkonen. 

Tarkkailua suorittivat kauden aikana Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto.

Kerhokouluttajaseminaari Tampereella 23.5.-24.5.2015, Aalto ja Olkkonen. Tilaisuudessa alustettiin ja viimeisteltiin koulutussuunnitelmaa kaudelle 2015- 2016 sekä valmisteltiin SJL:n ja Liigan yhteenliittymää sekä uuden erotuomarijohtajan (Jyri Rönn) ja organisaation muutoksia.

SJTL ry käynnisti kerhoja velvoittavan koulutussuunnitelman tekemisen toiminnan tehostamiseksi edellisellä kaudella. Yksittäiset erotuomarit kartoitettiin ja luokiteltiin. Koulutukset kirjattiin tavoitteineen ja vastuuhenkilöt nimettiin. Yhteistyökumppaneita kirjattiin ja velvoitettiin pitämään yhteyksiä, joita kerhokouluttajat ovat suorittaneet. Kustannuksia kartoitettiin ja ohjattiin enemmän koulutuksen suuntaan. 

EPJT:n tilikartta korjattiin edelleen vastaamaan ympäröivää tilannetta. Tämä tukee hyvin nykyistä koulutussuunnitelmaa. 

Ottelut EPJT:n alueella 2014-2015

Alavus 235

Alajärvi 108 

Kauhava 156 

Kuortane 271

Kurikka 131 

Lapua 130

Seinäjoki 2 196

Seinäjoki 1 175

Soini 19 (tekojää)

Virrat 103 

Ähtäri 112

Otteluita pelattiin yhteensä 1636, tehtäviä kaikkiaan 2679. 

Tilikauden ylijäämä oli 3001,94 euroa

Tulot koostuvat koulutusmaksuista ja jäsen- sekä liittymismaksuista. Tulot yhteensä 14 082, 00 euroa. Lähes kaikki seurat maksoivat koulutusmaksut tilikauden aikana, osa vasta muistutuksien jälkeen. Yksi seuroista maksoi koulutusmaksun heinäkuun puolella.

Menot koostuivat lukuisista tapahtumista, joista suurimmat olivat nimeämiskustannukset, kokous- ja neuvottelukulut ja puhelinkulut sekä kilometrikorvaukset. Sen lisäksi muita merkittäviä kuluja olivat jäsenmaksut ja kirjanpito. Menot olivat yhteensä 11 080,06€

Johtokunta ehdottaa ylijäämän siirtämistä seuraavalle toimintakaudelle ja hankitaan kerhotakit osittain EPJT ry:n kustantamina. 

Johtokunta

TOIMINTA- ja TILIKERTOMUS 2013-14

Hallinto: Johtokunta:

Puheenjohtaja/rahastonhoitaja: Hannu Urpelainen

Varapuheenjohtaja: Antti Knuuttila

Sihteeri Juha Hakala

Jäsenet: Jukka-Pekka Aalto

Joni Koivunen

Kai Haapa-aho

Kai Olkkonen

Antti Knuuttila, Rami Huhta

Toiminnantarkastajat: Pauli Tyyvi 

Pekka Nieminen 

Varatoiminnantarkastajat: Tapani Paatola ja Joni Nurminoro 

EPJT:n jäsenmäärä oli toimintakauden päättyessä 59 erotuomaria/ toimitsijaa.

Toiminta: Johtokunta kokoontui kauden aikana 5kertaa. Lisäksi käytännön juoksevia asioita hoidettiin puhelimitse ja sähköpostilla.

Kevätkokous pidettiin Seinäjoella Elinkeinotalolla 23.5.2014

Kevätkokouksessa palkittiin seuraavat:

Hopeinen pilli: Samuli Simelius

Vuoden tuomari: Joni Nurminoro

Vuoden toimitsija: Eija Mäkinen-Isokangas

Vuoden Aktiivi: Anssi Mutka

Vuoden tulokas: Joni Vainionpää

Reksun tuoppi: Mikko Ala-Mäenpää

Senioripytty: Arto Köykkä-Luopa

Unohtajan kello: Jukka-Pekka Aalto

Syyskokous pidettiin Seinäjoella 25.10.2013. 

Suomen Jääkiekkoliiton myöntämän ottelutoimihenkilön kultaisen ansiomerkin jakoi SJL:n edustaja Matti Jouppi, jonka saivat;

Seppo Tuokkola

Kai Olkkonen

Juha Hakala

Tapani Paatola

Jukka-Pekka Aalto, Kai Olkkonen jatkoivat kerhokouluttajina. Aalto vastaa Seinäjoen, Kurikan, Lapuan ja Kauhavan erotuomareiden nimeämisestä ja Olkkonen Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin ja Soinin nimeämisestä. Jukka-Pekka Aalto valittiin SJL:n erotuomarikouluttajaksi, hänen ei katsottu olevan esteellinen EPJT:n kerhokouluttajan tehtävään.

Jäsen- ja liittymismaksu, 10 € ja kertaluontoinen liittymismaksu 10 €.

Matti Jouppi piti Kertauskurssin Seinäjoella 21.8.2013. Osallistujia 43 henkilöä.

Peruskurssi 1. Seinäjoella 1.9.2013. Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto, osallistujia 2, edeltävä vuosi 15. 

Peruskurssi 2. Kuortaneella 21.9.2013. Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto, osallistujia 3. 

Toimitsijakurssi Kuortaneella 15.10.2013. Kai Olkkonen ja Jukka Bärlund, kurssin aiheena uudistetun Ti-tu järjestelmän käyttö ja siinä ilmenneet vaikeudet, 80 osallistujaa. 

C-tuomarikursseja pidettiin kaksi Alavudella ja Seinäjoella

Tulevaisuudentähdet turnaus Kuortane, kevät 2014, Kristian Ouri

SJTL vuosikokoukseen Tampereella 26.4.2014 osallistuivat Kai Olkkonen ja Hannu Urpelainen. 

Tarkkailua suorittivat kauden aikana Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto.

Kerhokouluttajaseminaari Hartola 24.5.-25.5.2014, Aalto ja Olkkonen. Tilaisuudessa alustettiin ja viimeisteltiin tulevaa koulutussuunnitelmaa.

SJTL ry käynnisti kerhoja velvoittavan koulutussuunnitelman tekemisen toiminnan tehostamiseksi. Yksittäiset erotuomarit kartoitettiin ja luokiteltiin. Koulutukset kirjattiin tavoitteineen ja vastuuhenkilöt nimettiin. Yhteistyökumppaneita kirjattiin ja velvoitettiin pitämään yhteyksiä, joita kerhokouluttajat ovat suorittaneet. Kustannuksia kartoitettiin ja ohjattiin enemmän koulutuksen suuntaan. EPJT sai suunnitelman hyväksytyksi kevätkokouksessa ennen varsinaista koulutustilaisuutta ja antoi valtuudet kerhokouluttajille aloittamansa työn täydentämiseksi. 

Samanaikaisesti EPJT:n tilikartta korjattiin vastaamaan ympäröivää tilannetta. Tämä tukee hyvin koulutussuunnitelmaa. SJL:n välimiehenä toimimisesta maksuliikenteessä päätettiin luopua, täysin se ei vielä onnistunut kuluneella tilikaudella.

Ottelut EPJT:n alueella

Alavus 217                          218

Alajärvi 82                           30 

Kauhava 165                       144

Kuortane 239                      142

Lapua 96                              138

Seinäjoki 389                      253

Kurikka 127                         113

Ähtäri 91                              74

Soini 31                                13 

Kauhajoki 0                         12

                          yhteensä 1337 ottelua  

Otteluita pelattiin yhteensä 1523, tehtäviä kaikkiaan 3411. EPJT ry osallistui erotuomaritoimintaan myös Virroilla ja muualla Keskimaan alueella.

Tilikauden alijäämä oli -355,48 €

Tulot koostuvat koulutusmaksuista ja jäsen- sekä liittymismaksuista. Osa tuloista on SJL siirtomaksuja, tämä maksuliikenne päättyy tähän tilikauteen. Tulot yhteensä 13.827,60 €.

Menot koostuvat lukuisista tapahtumista, joista suurimmat olivat SJL:n korvaukset (ei ole varsinaista EPJT:n toimintaa), kokous- ja neuvottelukulut ja puhelin- ja internetkulut sekä kilometrikorvaukset, muita merkittäviä menoja aiheuttivat henkilöstökulut ja tarkkailu, koulutus, jäsenmaksut ja kirjanpito. Menot olivat yhteensä 14.627,87 €

Johtokunta ehdottaa alijäämän kuittaamista omapääomasta.

Johtokunta

                                  TOIMINTAKERTOMUS 2012-13

Hallinto:

   Johtokunta

 Puheenjohtaja/rahastonhoitaja: Hannu Urpelainen

 Varapuheenjohtaja: Antti Knuuttila

 Sihteeri: Juha Hakala

 Jäsenet: Jukka-Pekka Aalto

               Joni Koivunen

                   Kai Haapa-aho

               Kai Olkkonen

 Toiminnantarkastajat: Pauli Tyyvi

                           Pekka Nieminen

 Varatoiminnantarkastajat: Tapani Paatola

                                                  Joni Nurminoro

Toiminta:

Johtokunta kokoontui kauden aikana kolme (3) kertaa. Käytännön asioita hoidettiin lisäksi päivittäin puhelimitse ja sähköpostilla.

Kertauskurssi pidettiin Alavudella 22.8.2012, Matti Jouppi vastasi kurssin pidosta. Osallistujia oli paikalla 52 henkilöä.

Peruskurssi 1. pidettiin Alavudella 23.9.2012, osallistujia 7 henkilöä. Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto. Virroilla 14.9.2012 yhteiskoulutus Virtain Lukion ja Pirko Ammattioppilaitoksen kanssa, osallistujia 17. Jere Lahti ja Kai Olkkonen.

Peruskurssi 2. pidettiin Alavudella 28.10.2012 pelitilanne koulutuksena, 4 osallistujaa. Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto. Virroilla ja Ähtärissä 6.10.2012 pelitilanne koulutuksena, 9 osallistujaa. Jere Lahti ja Kai Olkkonen. 

Satu- koulutus pidettiin Kuortaneella 13.10.2012, 21 osallistujaa. Kai Olkkonen ja Jukka Bärlund.

C-tuomarikurssit, Alavus 26.3. ja 4.4. yhteensä 36 osallistujaa ja Kuortane 10.4.2012, 21 osallistujaa. Kai Olkkonen.  Seinäjoki xx.xx. Osallistujia xx. Jukka-Pekka Aalto.

EPJT:n syyskokous pidettiin Seinäjoella Rytmikorjaamolla 29.11.2012. 

Pohjola-leirille osallistui Konsta Mäenpänen.

Tulevaisuuden Tähdet turnaukseen osallistui Valtteri Kirsilä.

SJTL:n vuosikokoukseen Jyväskylässä 27.4.2012 osallistui Hannu Urpelainen ja Kai Olkkonen. Samalla KSJT juhli kerhon 60-vuoden ikää, EPJT lahjoitti senioripytyn.

Tarkkailua tekivät Jukka-Pekka Aalto, Kai Olkkonen ja Matti Jouppi.

Keskimaan erotuomareiden yhteispalaveriin Kuortaneella 24.4.13       osallistuivat Jukka-Pekka Aalto, Kai Olkkonen ja Hannu Urpelainen.

Kerhokouluttajaseminaariin Tampereella 25.-26.5.2013 osallistuivat Kai Olkkonen ja Jukka-Pekka Aalto

Categories:

Tags:

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *